Мода і архітектура: серце Будинку Гуччі

Архітектура
Ср 28 Березня

Саме слово «мода» говорить за себе. Це тренд, сучасність і унікальність в певному роді. Це постійні розробки і рух вперед, вдосконалення і вічні пошуки ідеалу. Мода проявляється у всьому. Це стосується і архітектурної будови, яке представляє модний Будинок Гуччі.

Третя за рахунком штаб-квартира Гуччі знаходиться на місці колишнього авіазаводу Caproni в Мілані, побудованого в 1915 році і яке пустувало дуже довгий час в зв’язку з зупинкою виробництва.

Реконструкцією будівель займалася італійська студія Piuarch. Одним з основних бажань і завдань було збереження архітектурної форми і особливості будівель 1920х років, корпусу були обладнані панорамними вікнами і скляними дверима. Єдиним акцентів і особливістю даної архітектурної композиції стала шетіетажная вежа зі сталевим фасадом, яка створювала контраст між маленькими однотипними будівлями з червоної цегли.

У корпусах розмістилися адміністративні будівлі з рестораном і кафе, виставкові приміщення, шоу-руми, фотостудії та майданчик для модних показів в колишньому ангарі. Головне суспільний простір для співробітників і гостей Будинку Gucci включає велику площу з садом і патіо, де можна насолоджуватися загальною атмосферою.